Elcyklar - Massor med fakta om elcyklar

Roligt om Elcyklar

Roligt om elcyklar

Det finna många kul och annorlunda elcyklar och elcyklarna utvecklas fortfarande väldigt fort. Det kan vara svårt att hänga med gällande regler för elcyklar och vilken prestanda elcyklarna har.

Här kommer du får reda på saker som du inte visste om elcykeln men även viktig information om elmopeder och elmopeder.

Gamla elcyklar

Gamla elcyklar Många tror att elcyklarna är en ny uppfinning men oj vad fel det är. Det första patentet på elcykel togs redan i USA år 1895 så elcykeln är med andra ord långt över 100 år gammal.

Driftskostnad för elcykeln

Driftskostnad för elcykeln Att cykla elcykel är billigt. När du bara använder pedaldrift är varje km helt gratis men om du trampar det svagaste du kan kostar det bara omkring 2 öre/km vilket de flesta har råd med.

Regler för en elcykel

Regler för en elcykel För att en elcykel ska formellt klassas som en elcykel får elmotorn maximalt vara på 250 Watt och elmotorn får bara vara i drift när pedalerna trampas runt och då hastigheten understiger 25 km/h.

Krav på elmopeder

Krav på elmopeder Ifall din elcykel går snabbare än 25 km/h eller om elmotorn är starkare än 250 Watt räknas den som elmoped. Alla elmopeder ska ha en försäkring och mopedföraren ska ha ett mopedkörkort samt bära en godkänd hjälm.

10 Best Electric Bikes 2017

Tävla med elcykel?

Ryder Hesjedal's motor in bike?

Tackles Cheating with FLIR Thermal Cameras

Elcyklar finns oss


Allt du behöver veta om elcyklarna

Det finns mycket intressant och kul att läsa gällande elcyklar och eldrift av cyklar. Här hittar du det mesta och det bästa om elcyklarna och vad du ska känna till innan du köper en ny elcykel eller konverterar din vanliga cykel till en elcykel.Meny - Elcyklar
Till förstasidan på www.elcyklar.orgFörst på sidanSist på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter